August 11, 2022

Wanting like a constructing from the Flintstone’s hometown of Bedrock, this new music venue places the rock in rock ‘n’ roll.

The spectacular live performance corridor is designed to appear to be a ‘mysterious boulder that had gently fallen into place’.

Often known as the Chapel of Sound, it faces out on Jinshanling, a Ming Dynasty-era part of the Nice Wall of China close to Chengde in Hebei province that dates again to the 1300s.

Pictured is a spectacular new live performance corridor in China that was designed to appear to be a ‘mysterious boulder that had gently fallen into place’

The 790-sq-metre (8,503-sq-ft) live performance venue is made up of overlapping rippled layers of concrete.

It encompasses a ‘semi-outdoor amphitheatre’, an outside stage, and a inexperienced room for the acts to loosen up in earlier than their performances.

Bronze was used on the handrails and the doorways to ‘create a heat distinction in opposition to the concrete’ and winding staircases weave by means of the constructing to a rooftop viewing platform that gives ‘panoramic views of the valley and Nice Wall’.

The 'Chapel of Sound' concert hall, pictured, is set in a valley in Chengde in China's Hebei province

The ‘Chapel of Sound’ live performance corridor, pictured, is ready in a valley in Chengde in China’s Hebei province

The structure faces out on Jinshanling, pictured above, which is a Ming Dynasty-era section of the Great Wall of China (file photo)

The construction faces out on Jinshanling, pictured above, which is a Ming Dynasty-era part of the Nice Wall of China (file photograph)

The 790-sq-metre (8,503-sq-ft) concert venue is made up of overlapping rippled layers of concrete

Musical acts can perform at the Chapel of Sound's ‘semi-outdoor amphitheatre’, pictured above

The 790-sq-metre (8,503-sq-ft) live performance venue is made up of overlapping rippled layers of concrete. Musical acts can carry out on the Chapel of Sound’s ‘semi-outdoor amphitheatre’, pictured on the proper 

The venue boasts a rooftop viewing platform, pictured, that offers ‘panoramic views of the valley and Great Wall’

The venue boasts a rooftop viewing platform, pictured, that gives ‘panoramic views of the valley and Nice Wall’

A large opening within the roof, in the meantime, lets pure mild into the area and illuminates the stage.

A drainage system has been applied contained in the constructing that ensures that any rainwater that falls by means of the chasm within the roof will drain away. 

When performances aren’t underway, the live performance corridor is open to ’neighborhood gatherings’. Members of the general public can go to and revel in ‘gorgeous views of the sky and the encircling panorama’.

The opening in the roof, pictured above, lets natural light into the space and illuminates the stage

The opening within the roof, pictured above, lets pure mild into the area and illuminates the stage

When performances aren’t underway, the concert hall is open to ’community gatherings’

Members of the public can visit and enjoy ‘stunning views of the sky and the surrounding landscape’

When performances aren’t underway, the live performance corridor is open to ’neighborhood gatherings’. Members of the general public can go to and revel in ‘gorgeous views of the sky and the encircling panorama’

A drainage system has been implemented inside the building that ensures that any rainwater that falls through the chasm in the roof will drain away

A drainage system has been applied contained in the constructing that ensures that any rainwater that falls by means of the chasm within the roof will drain away 

Beijing-based design agency Open Structure is behind the awe-inspiring building. The architects wished the constructing to mix in with the ‘spectacular pure panorama’ however to additionally really feel ‘undeniably man-made’.

The designers labored with acoustic engineers on the mission, and got down to channel the way in which that sound ‘reverberates in pure areas resembling caves’.

They add that they wished to ’see the form of sound’ within the completed design.

The architects wanted the building to blend in with the ‘impressive natural landscape’

Inside, visitors will find winding staircases, such as the one pictured, that weave through the building

The architects wished the constructing to mix in with the ‘spectacular pure panorama’. Inside, guests will discover winding staircases, such because the one pictured on the proper, that weave by means of the constructing

A press release explains: ‘Whereas designed to seize the unfamiliar and deeply touching expertise of music carried out within the cradle of nature, the architects additionally wished folks simply to settle down and take heed to the sound of nature, which they consider is profoundly inspiring and therapeutic.’

It provides: ‘There’s an inherent aura across the Chapel of Sound that pulls you in as you method the constructing.

‘This extends to how folks will work together with the area, from being a spot for particular person reflection to a venue for large-scale concert events, the construction may be skilled in many alternative methods.’

Bronze was used on the handrails and the doors to ‘create a warm contrast against the concrete’

Bronze was used on the handrails and the doorways to ‘create a heat distinction in opposition to the concrete’

Concert events and different musical occasions within the Chapel of Sound will formally begin this spring. These occasions will probably be scheduled all year long, apart from in the course of the winter months.  

The venue is round a two-hour drive from Beijing. There’s a car parking zone close by, from which a pedestrian path results in the live performance corridor. 

For extra data go to openarch.com.